Esittely kuntavaalin 2021 Lieksan Kokoomuksen ehdokasjoukkueesta

25 Ali Saleem

Ali on ehdolla ensimmäistä kertaa. Hän on 42-vuotias. Entisessä kotimaassa Ali valmistui musiikinopettajaksi. Ali soittaa luuttua ja laulaa. Suomessa Ali on tehnyt paljon musiikkikeikkoja eri kokoonpanoilla ja omaa musiikkia.Sähköalan perustutkinnon opinnot ovat loppusuoralla. Ali pitää urheilusta ja käy kuntosalilla sekä opiskelee Lieksan musiikkiopistossa pianonsoittoa. Perheeseen kuuluvat vaimo, 3-vuotias poika ja koira. Ali rakastaa asua Lieksassa. Ali on iloinen, puhelias, ahkera ja tulee hyvin toimeen kaikkien ihmisten kanssa. Elämän vastoinkäymiset ovat tehneet hänestä vahvemman ja hän yrittää ajatella aina asioista positiivisesti.

Alin teemoja ovat:

Ikäihmisistä, lapsista ja nuorista on pidettävä huolta.

Lieksan kaupungin palvelut säilytettävä: sos.- ja terveyspalvelut, koulutus, harrastusmahdollisuudet sekä teiden kunnossapito ja junayhteyksien säilyttäminen.

Yrittäjyys kasvuun ja lisää töitä. Pitää huolta paikkakunnalla asuvista, ettei poismuutto Lieksasta vain kasva. Lieksassa on hyvä elää ja asua!

Työntekijöiden palkat suuremmiksi.

Oikea haaste on saada suunnitellut asiat käytäntöön. Käsi kädessä rakennamme yhdessä Lieksaa. Sovitut asiat viemme käytäntöön.

1. Pitää huolta uusista projekteista poistaakseen työttömyyden.

2. Pitää huolta varhaiskasvatuksesta, jotta teemme valveutuneita sukupolvia.

3. Pidetään huolta sosiaali-ja terveyspalveluista.

26 Tuukka Heikkinen

Tuukka on luonteeltaan aktiivinen, toimelias, rauhallinen ja harkitseva. Hän osaa suunnata energiansa useisiin eri kohteisiin ja pystyy tekemään tehokkaasti vaikeitakin päätöksiä. Aktiivinen kilpaurheilija pitkäjänteisyyttä vaativassa lajissa. Sisu ei lopu kesken. Tuukka tulee toimeen hyvin kaikkien kanssa ja etsii asioista aina positiiviset puolet.

Tuukan teemoja ovat:

Uudistaminen

Virkeys

Elinvoima

Luonto

Liikunta

Yrittäjyys

Tuukka haluaa omalla esimerkillään olla piristämässä ja tukemassa lieksalaista elinkeinoelämää, terveyttä, elinympäristön arvostamista ja uusia hankkeita.

Vanhojen rakenteiden ja palvelujen uudistaminen on erittäin tärkeää. On pysyttävä nykyajassa, ei jättäytyä siitä jälkeen.

Lieksassa uudistamisessa on paljon parannettavaa ja siinä haluaisin kovasti olla mukana. Ihmiset huomaavat heti, jos kaupunkia kehitetään ja kehitys houkuttelee aina isompia ihmisjoukkoja.

Lieksa tarvitsee ihmisiä ja tekijöitä!

27 Marjaleena Ilmakangas

Marjaleena teki elämäntyönsä opettajana. Yhteiskuntatiedon, liikunnan, taidekasvatuksen ja äidinkielen opettaminen oli opettajallekin kiinnostavaa.
Liikkuessaan Urheilupuistossa, Kirjastossa ja koulukampuksilla hän antaa suuren arvon edellisten sukupolvien valtuutetuille näiden liikunta- ja sivistyslaitosten perustamisesta ja hyvästä hoidosta.
Ikiomaan hyvään elämään kuuluvat nyt lukuisat järjestöt ja liikuntaharrastukset. Vuosikymmeniä kestänyt tennisvalmennus, näytelmien käsikirjoittaminen ja ohjaus sekä etenkin potkuriajelu Pielisellä ovat pitäneet hänen terveyttä yllä. Marjaleena toivottaa hyvää vointia kaikille häneen tutustujille!

Marjaleenan teemat ovat:
Yrittäjät luovat hyvinvointimme.
Tuen toiminnassani paikallisia yrityksiä vahvistamalla niille hyvät olosuhteet toimia. Palvelusetelit on otettava käyttöön lisätessä kuntalaisten valinnanmahdollisuuksia.

Sivistys ja koulutus. Tuen peruskoululaisille monipuolista kieliohjelmaa. Koulukerhotoimintaa laajentaisin tiedekerhotoiminnalla. Monella pienellä paikkakunnalla on lukio ja ammatillinen koulutus hyötynyt erikoistumisesta, jolloin niihin voi hakea mistä päin Suomea tahansa. Miksei täälläkin!

Terveyskäyttäytyminen. Tuen toimia, joilla edistetään terveellisiä elämäntapoja, päihteettömyyttä ja hyvää mielenterveyttä. Koulupudokkuudesta ja syrjäytymisestä iso osa liittyy päihteitten käyttöön. Pohjois-Karjalan Kokoomusnaiset olivat voimakkaasti tukemassa tupakoimattomuutta edistävää koulujen tupakoimattomuuslainsäädäntöä.

Ikääntyville yksilöllisiä palveluja. Yksilöllisten palvelujen on vastattava heidän monipuolisia elämän edellytyksiään ja tarpeitaan.

Elämäniloa kulttuurista. Tuen elämänilon tuottamista kulttuuripalvelujen avulla nuorille ja vanhoille. Syrjäytymiskierteessä olevat nuoret hyötyvät myös maailmankuvaa avartavista kulttuurikokemuksista.

Meillä on jo tärkeät puhdas ilma ja puhdas vesi.

Työtä on vielä paljon lisää. Silloin voimme hyvin.

28 Leena Kokkonen

Leena on äiti neljälle lapselle, joista kolme on jo aikuisia ja yksi vielä alakouluikäinen. Hän on toiminut luokanopettajana reilusti yli kaksikymmentä vuotta. Lieksan kaupunginvaltuustossa Leena on ensimmäistä kautta ja on kokenut tehtävän myönteisesti. Harrastuksia Leenalla ovat hiihto, lenkkeily, kuntosali ja marjastus.

Leenan teemoja ovat:

Perehdyn parhaani mukaan päätettäviin asioihin ja koetan löytää niihin eri näkökulmia.

Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen arvostus ja laatu on tärkeää pitää korkeana. Lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus on tärkeää säilyttää Lieksassa. Koulukampusta kannattaa markkinoida myös muiden paikkakuntien nuorille ja aikuisille.

Kaupungin talous täytyy pitää tasapainossa, jotta voimme investoida välttämättömiin rakenteisiin, kuten vesi- ja viemäriverkoston sekä tiestön kunnostukseen.

Sote-palvelut ovat välttämättömiä säilyttää mahdollisimman laajana omalla paikkakunnalla, koska välimatkat ovat pitkiä ja julkiset kulkuyhteydet niukkoja.

Luontosuhde on tärkeä jokaisen hyvinvoinnille. Siksi lähiliikuntapaikat ja lähiluontokohteet tulee olla esteettömiä.

29 Reijo "reke" Kortelainen

Reijo on 63-vuotias ukki, joka on ollut aina kiinnostunut kotikaupungin asioiden hoidosta lieksalaisten parhaaksi. Eläköitymisen jälkeen hän on toiminut useissa yhdistyksissä yhdessä satojen niihin kuuluvien jäsenten kanssa. Suomalainen luonto, kaikkine anteineen on pysyvästi Reijon sydäntä lähellä . Motto: "Mitään ei saa ellei yritä!"

”Nuorena vitsa väännettävä”

Valokuva:
Kansallisena veteraanipäivänä laskettiin ukin sydänkäpysten kanssa Suomen lippu ja opeteltiin lipun oikeaoppinen taittaminen. Tytöt olivat innoissaan tehtävästä.

Reijon teemat seuraavalle valtuustokaudelle:

Lasten ja lapsiperheiden aseman kaikinpuolinen turvaaminen on kaupungin elinvoiman kehittymisen kannalta ensiarvoista. Tarvitsemme uusia työntekijöitä Lieksaan ja hyvät palvelut nuorille perheille ovat yksi avaintekijä.

Ikääntyneelle väestölle turvallinen elämä kaikkine tarvittavine lähipalveluineen on nuorempien ikäluokkien kunniavelka. Vanhemmat ja isovanhemman rakensivat meille nuoremmille hyvinvointivaltion, joka on yksi parhaista maapallolla. Ikäihmiset ansaitsevat hyvän vanhuuden.

Jotta lieksalaiset selviytyvät arjessa, heiltä kaupungin perimät verot, maksut ja taksat on pidettävä niin maltillisina kuin mahdollista. Näin rahaa jää siihen käyttöön, jota kukin pitää itselleen tärkeimpänä. Asialla on merkittävä vaikutus myös Lieksan elinvoimaisuuteen.

Yritysten menestyminen on myös kaupungin tarjoamista palveluista kiinni. Tuen on oltava jouhevaa ja nopeaa, hyvällä, nopealla ja ennakoivalla kaavoituksella on usein ratkaiseva merkitys.

Kaksi vanhaa tukkijätkää!

Tällä patsaalla on minulle elämää suurempi merkitys Lieksassa. Sain olla vuonna 1974 uitossa Metelin uittotyömaalla pikkuniputtajalla koko kesän. Kesät 1975-77 kuluivat sitten uitossa Lieksanjoella Venäjän puolella Mustapikisen yläpuolella paikassa, jossa puutavara kesäisin mitattiin, luovutettiin suomalaiselle ostajalle ja uitettiin Metelin kautta tuotantolaitoksille Pohjois-Karjalaan ja muualle Suomeen.

Tämä patsas kertoo sen, mistä muunmuassa lähes koko 1900-luvun ajan suomalaisen hyvinvointivaltion vauraus syntyi. Kova työnteko oli ainut tie vaurastumiseen ja hyvinvointiyhteiskunnan rakentamiseen. Itsenäisyytemme syntymisen jälkeen kaikkien sukupolvien tavoite on ollut turvata jälkikasvulleen entistä parempi tulevaisuus. Sukupolvi toisensa jälkeen on siinä onnistunut.

Samalla lääkkeellä pärjäämme myös tulevaisuudessa. Siksi tahdon omalta osaltani vaikuttaa, että myös meidän sukupolvi tässä tavoitteessa onnistuu.

Kuvaan sopiva filmin pätkä: https://www.youtube.com/watch?v=Tzbp8I57TFU

30 Mari Kotilainen

Mari on ensimmäistä kertaa ehdolla. 48-vuotias kolmen pienen pojan mummo. Hän on työskennellyt vanhustyössä 20-vuotta ja yksityisyrittäjänä tästä 18 vuotta. Varakoti Varpunen Oy:n perustaja ja tällä hetkellä yrityksen tj. Mari harrastaa liikkumista monipuolisesti, ja se on suuri voimavara tärkeässä työssä.

Marin teemoja ovat:

Hyvä hoito kuuluu jokaiselle.

Yrittäjyys.

Paikkakunnan palvelut säilytettävä.

Kaupungin kehittäminen.

Paluumuuttajien ja lapsiperheiden saaminen Lieksaan.

Terveyspalvelut säilyttävä omalla paikkakunnalla ja valinnanvapaus terveyspalveluissa!

Omaishoitajien asialla Lieksassa ?. On paljon kotona asuvia muistisairaita, joita omaishoitajat, itsekkin ikääntyneet, hoitavat pienellä tuella kotona! Mitä tapahtuu, jos omaishoitajat väsyvät ja luovuttavat. Omaishoitajien vapaapäiviä on lisättävä merkittävästi.

On löydyttävä lisää tehostetun palveluasumisen paikkoja.

Nuorten työllistyminen ja mielenterveys ongelmiin puuttuminen varhain mm. Masennus on lisääntynyt merkittävästi! Lääkehoito ja kotiin jääminen ei ole ratkaisu.

Hoitotyössä tarvitaan käsipareja, ymmärrystä ja lähimmäisen rakkautta. Työtä riittää jokaiselle, jolla nämä arvot.




31 Jani Kuiri

Jani on 40-vuotias perheellinen kolmen poikalapsen isä. Jani on yrittäjä rakennus- ja aliurakointiyrityksessä JK-service Oy:ssä ja toinen osakas JJ-vuokrauksessa. Hän on Lieksan Hurttien hallituksen jäsen, intohimoinen jääkiekkovaikuttaja ja jääkiekkojuniorivalmentaja.

Janin teemoja ovat:

Yrittäjyys

Nuorten työllistäminen

Paikallisten palveluiden säilyminen

Lapsiperheet

Lasten ja nuorten liikkuminen

Liikunta ja ulkoilupaikkojen monipuolisuus ja kehittäminen.

Pielinen, Lieksa-Koli - laivayhteyden takaisin saaminen, sataman kehittäminen, keskustan palvelujen kehittäminen ovat mielestäni tärkeitä asioita Lieksan imagon ja vetovoiman suhteen.

Lasten ja nuorten liikuttaminen ja liikunta paikkojen uudistaminen ja keskittäminen.

Uudistamalla ja lisäämällä palveluita saamme Lieksasta viihtyisän asuinpaikkakunnan nykyisille kuntalaisille ja paluumuuttajille.

32 Pentti Tapanen

Pentti on 63-vuotias entinen talouspäällikkö ja koulutukselta tradenomi (AMK, Liiketalous- ja hallinto). Työura 32 vuotta eri seurakuntien talous-/yleishallinnon tehtävissä, viimeksi 9 vuotta Lieksan seurakunnassa. Nykyisin muiden tehtävien ohessa tärkeimpänä tehtävänä papan viran hoitaminen.

33 Marjo Vallius-Hyttinen

Marjo on ensimmäistä kertaa ehdolla. Hän on Ykköskoti Onnelan, Mehiläinen Oy, yksikönjohtaja, ja kevytyrittäjä. Hän on toiminut niin kunnallisella, kuin yhdistys- ja yksityissektorilla työhistoriansa aikana ja myös yksityisyrittäjänä perheyrityksessä. Marjo on kolmen aikuisen lapsen äiti, naimissa, ja onnellinen Espanjan vesikoiran emäntä. Marjo harrastaa päivittäistä kuntoilua, opiskelua, luontoa, marjastusta, leipomista ja ruuanlaittoa sekä kinestetiikan kehittämistä Suomessa.

Marjon teemoja ovat:

Työllisyyden hoidon kehittäminen - työllisyyden hoito kunnille.

Yrittäjyyden tukeminen - tuetaan uusia yrityksiä ja entisiä - edulliset tilat toimia, ostetaan paikkakunnalta.

Kuntalaisten kokonaisvaltainen hyvinvointi - pidetään paikkakunnalla sosiaali-ja terveyspalvelut, mahdollisuus kuntoilla ja harrastaa monipuolisesti.

Oppiminen - laadukas varhais- ja perusopetus, lukio ja ammatilliset opinnot sekä väylät eteenpäin.

Arvokas elämänkaari - laadukas elämä vauvasta vaariin.

Arvoni ovat: tasa-arvo ja yhdenvertaisuus, toisten kunnioittaminen ja Isänmaarakkaus.

Idearikas.
Kyky nähdä asioita laajasti.
Nopea oppimaan.
Se mihin lähden, teen 100 lasissa.
Niin joukkue- kuin yksilöpelaaja.
Uskallan tehdä vaikeitakin päätöksiä ja asioita eri tavalla, jos näin on järkevää toimia.

Minulla on vahvaa osaamista työllisyyden hoidosta, sosiaali - ja terveydenhuollosta, taloudesta, johtamisesta, kehittämisestä, kouluttamisesta ja hyvinvoinnista.
Tarjoan osaamistani Lieksan ja lieksalaisten käyttöön.

Tärkeää on pitää nykyiset palvelut Lieksassa.
Työllisyyden hoito ketterästi.
Laadukas varhais- ja perusopetus, lukio, ammatillinen opetus ja väylät eteenpäin.
Yritysten tukeminen.
Laadukas elämä koko elämänkaaressa, vauvasta vaariin.
Ekologisuus arjessa ja lähiruoka.
Luonto ja sen hyvinvointi.
Monipuoliset harrastusmahdollisuudet.

34 Jarmo Yletyinen
Jarmo on 65-vuotias paluumuuttaja Lieksan Märäjälahdelta, ensimmäistä kertaa ehdolla. Jarmo työskentelee yrittäjänä. Perheeseen kuuluvat vaimo ja kissa. Lisäksi Jarmo on onnellinen ukki. Harrastuksia ovat luonnossa liikkuminen, metsänhoito ja hiihto talvella.

Jarmon teemoja ovat:

Tähtäimenä oman kunta-alueemme vetovoimaisuuden kasvattaminen.

Aktiivinen kunta vastaa tähän haasteeseen.

Pidetään talous kunnossa niin kaikille on jaettavaa

Yrittäjät ovat uudistamisen asialla

Fiksu kunta kuuntelee yrittäjiä

Toimiva palveluverkosto luo elinvoimaa ja hyvinvointia kaikille kuntalaisille

Lieksan hyvän taloudenhoidon jatkuminen on varmistettava. Tällä tavoin luomme hyvän pohjan jokaisen Lieksalaisen hyvinvoinnille tuleville vuosille.

Lieksassa on mittaamattomat luontoalueet, joiden jatkohyödyntäminen matkailun tarpeisiin kestävällä tavalla on Lieksan tulevien vuosien yksi tärkeimmistä ja haastavimmista tehtävistä. Se on myös mahdollisuus kasvattaa alueemme vetovoimaa vahvistamalla matkailuelinkeinoa ja luomalla siten elinvoimaa alueellemme.

Me tarvitsemme Lieksassa myös jatkossa hyvät ja toimivat palveluverkostot mm terveyden-, vanhustenhoidon, varhaiskasvatuksen ja koulutuksen osalta. Tavoitteena tulee olla myös tulevina vuosina riittävien ja pätevien resurssien varmistaminen jokaisen Lieksalaisen arjen sujumiseksi.

35 Kaija Öystilä

Kaija on palvellut Lieksan kaupunkia 40 vuotta, viimeiset vuodet peruspalveluiden ja vanhustyön kehittäjänä Pielisen-Karjalan Karpalo - projektissa, josta valtakunnallinen vanhustyön Maineteko- palkinto. Lieksan seurakunta: kirkkovaltuusto ja -neuvosto.
Aiempi kuntapolitiikka: kaupungin valtuusto ja - hallitus, Pohjois-Karjalan Siun Soten valtuusto- ja tarkastuslautakunta, Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden lautamies. Kahden aikuisen lapsen äiti ja neljä mukavaa mummotettavaa. Rohkea ote elämään ja lämmin sydän.

Kaijan teemoja ovat:

Yritystoiminta on jokaisen kunnan menestymisen avain. Politikointi ei saa olla yritystoiminnan jarruna.

On päästävä aitoon yrittäjyyttä tukevaan ilmapiiriin.

Hyvän yhteiskunnan tukipilari on hyvinvoiva perhe.

Lisää voimavaroja vanhemmuuden tukemiseen, varhaiskasvatukseen, kodin ja koulun yhteistyöhön, niin ettei ketään jätetä heitteille.

Kuntaorganisaation tulee kiinnittää huomiota kuntalaisten arjen sujuvuuteen ja palvelukokonaisuuksien kehittämiseen asiakkaan näkökulmasta.

Soten päätöksenteossa kunnalla on oltava suuri rooli valvoa saamiemme palveluiden laatua, riittävyyttä ja eettisten periaatteiden noudattamista, kuntalaisten tasavertaisessa kohtelussa koko sote alueella.

Talouden tasapaino, työllisyys, elinvoimaisuus ja yrittäjyys ovat avainasemassa , jotta meillä on varaa hyvään vanhushoivaan, lasten koulutukseen, syrjäytymisen ehkäisyyn, hoitotyön arvostukseen ja vetovoimaisuuteen.

Rohkeana vaikuttajana mielestäni tärkeämpiä ovat konkreettiset teot hyvinvoinnin edistämiseksi poliittisten puheiden sijaan.

Inhimillisyys ja toisesta välittäminen kunniaan.

Ajattelemisen aiheita perusasioista:

Yrittäjyys on jokaisen kunnan menestymisen avain.

On päästävä aitoon yrittäjyyttä tukevaan ilmapiiriin.

Talouden tasapaino, työllisyys, elinvoimaisuus/houkuttavuus ja yrittäjyys ovat avainasemassa, jotta meillä on varaa hyvään vanhushoivaan , - lastemme koulutukseen, syrjäytymisen ehkäisyyn, hoitajien jaksamiseen ja parempiin palkkoihin.

Soten päätöksenteossa kunnalla on suuri rooli valvoa saamiemme palveluiden laatua, riittävyyttä ja sopimusten noudattamista, kuntalaistemme tasavertaisessa kohtelussa!

Riittävien julkisten peruspalveluiden turvaaminen kaipaa tasavertaisia yksityisiä palveluiden tuottajia.

Hyvä yhteiskunnan tukipilari on hyvinvoiva perhe.

Lisää voimavaroja vanhemmuuden tukemiseen, varhaiskasvatukseen, kodin ja koulun saumattomaan yhteistyöhön, niin ettei ketään jätetä heitteille.

Kunnan tulee kiinnittää huomiota kuntalaisten arjen sujuvuuteen ja asioinnin kehittämiseen asiakkaiden näkökulmasta, unohtamatta niitä kansalaisia, jotka eivät itse pysty pitämään puoliaan.

Aloittakaamme siis itsestämme välittämisen kulttuurin luominen, niin myös kotona, kouluissa kuin työpaikoillakin.